Vår historie

VÅR HISTORIE

Vår bedriftshistorikk begynner i en studenthybel i Helsinki I 2004. To studenter etablerte en bedrift med den målsetting å sysselsette ikke bare seg selv men også andre studenter og nylig uteksaminerte unge personer. Etter det har det skjedd mye. I dag er vi Finlands ledende rekrutterings- og bemanningsbyrå som har spesialisert seg i ung, høytkvalifisert arbeidskraft. Vi har i tillegg virksomhet i alle nordiske land og i Tyskland.

Gründerne Lucas Geisler og Tomas Valkama på forsiden av bladet Forum.

2004

Bedriften startet ganske beskjedent på hjemmekontoret i en studenthybel. Studentwork gjorde ”studentutleie” til et velkjent begrep I Finland. Idéen til å etablere bedriften fikk gründerne fra sine egne erfaringer i studietiden, da det viste seg at studentene ble i stor grad oversett på arbeidsmarkedet.

Studentworks første kontor utenfor Helsinki ble åpnet i gründernes egen hjemby Tampere. I dag er bedriften landsdekkende i Finland, og i tillegg til avdelingene i Helsinki og Tampere, har vi også regionavdelinger i Oulu og Turku.

2006

Laura Paalanens smil og engasjement er karakteristisk for Studentwork.

2008

Laura Paalanen ble ansatt hos oss i 2008 og hun har personlig sett hvordan et team på seks personer har blitt mer enn tidoblet.

Vår første utenlandsavdeling ble åpnet i Stockholm. I dag har vi i tillegg regionavdelinger i Sverige I byene Linkøping, Malmø og Gøteborg. I Sverige har vi over 500 unge og høyt kvalifiserte personer som arbeider i mer enn 100 bedrifter.

2009

Bilde fra årsmøtet på Stockholm-kontoret.
Bilde er tatt på en høytidelig prisutdeling i Säätytalo (Ständerhuset) i Helsinki.

2010

Studentwork fikk æresbevisning som en vekstbedrift i en landsdekkende konkurranse i regi av det finske Arbets- og Näringsministeriet. I konkurransen ble unge bedriftsledere og gründerteam premiert for sin innovative og modige innsats for å ha fått sine bedrifter til å vokse.

Studentwork har oppnådd en omsetning på 10 millioner euro uten ekstern finansiering, men med hardt arbeid og ved å ha det morsomt på jobben. Hele konsernet ble samlet til en gedigen fest i Stockholm!

2011

2012

Studenwork presenterte sitt konsept ”Talent Relations”. Vi er pionérer på dette feltet. Etter hvert som sosiale nettverk erobrer verden, har også rekrutteringsbransjen opplevd en brytningstid. Passive databaser og opplasting av stilling åpen-annonser på nettsider, er ikke alene tilstrekkelig. Fremdeles er det slik at vellykket rekruttering er stadig oftere basert på virkelige og personlige nettverk. Hele konsernet feiret lanseringen av ”Talent Relations”-konseptet i forbindelse med åpningen av Helsinki-kontoret.

I 2013 vokste vår bedrift med 36 % og omsetningen økte til 20 millioner euro. Ifølge en CSI-undersøkelse er 86 % av våre kunder villige til å anbefale oss. Vi sysselsatte over 3000 unge og høyt kvalifiserte personer i samarbeid med rundt 800 bedriftskunder. Hele konsernet feiret suksessen i Praha.

2013

En del av Helsinki-team i loungen i Helsinki.
Konsernets 10-årsjubileumsfest i Berlin.

2015

Vår kundeundersøkelse viser at 95% av våre kunder kan anbefale oss. Vi blir for tredje år på rad kåret til et av Finlands mest fremgangsrike vekstselskaper av KL og vi har regionavdelinger i alle nordiske land. Hele konsernet flyr til Berlin for å feire!

Vi blir kåret til årets tjenesteselskap av Entrepreneur of the Year-gallaen. Vår omsetning er omtrent 30MEUR, vi sysselsetter 6000 unge personer og hele konsernet flyr til Tallinn for å feire!

2016

Lucas, Heikki och Tomas på scen på EY-galan.
Våre partnere
Kontakt